Добри практики за греење на Дрва во Домаќинствата

Според публикацијата „Потрошувачка на енергенти во домаќинствата“ (Државен завод за статистика, 2014), 62% од вкупниот број домаќинства во Р. Македонија користат дрва како примарен извор на енергија, 29% користат електрична енергија, додека 8% се потпираат на топлинската енергија од централно парно греење. И по 8 години сликата не е...

Повеќе

Греење на пелети: Како функционира и дали носи заштеди?

Греењето на пелети e се повеќе популарно и многу домаќинства се одлучуваат да му ја доверат топлината на својот дом на овој систем за греење, не само затоа што е еколошки систем за греење кој најмалку и штети на нашата планета, туку и од многу други причини. Доколку сте...

Повеќе

Котел на пелети Keпo MЦ 15

Котелот MЦ 15 е присутен на пазарот многу години, што ја докажува својата сигурност и практичност во експлоатацијата. Се карактеризира со мали димензии, висока моќност, одлична изолација, големо искористување на енергијата, лесно одржување и модерен дизајн. АКЦИЈА КЕПО МЦ15 = 77.000 ДЕН* *Акцијата се однесува на ограничени количини и...

Повеќе

Зошто да се oпределите за греење на пелети и како да изберете котел?

Котлите на пелети се нашата иднина во поглед на греењето, особено што користат дрвена маса-најраспространета суровина како огрев на нашите простори. Со преработка на дрва се добива пелети кои не се штетни за животната средина, пресуван огревен материјал во форма на мали цилиндри со дијаметар од 6mm. Котелот на...

Повеќе

КЕПО – Котли на пелети

Keпo котлите на пелети се изработени со многу внимание и искуство, со врвен квалитет на изработка, со одлична завршна обработка и многу нови технички детали, кои ќе ви овозможат подобар комфорт во експлоатација. AЦ/MЦ 15AЦ/MЦ 20AЦ/MЦ 25AЦ/MЦ 35 Keпo во понудата има четири модели на котли со различна моќност...

Повеќе
  • 1
  • 2