Град Скопје – ЈАВЕН ПОВИК за инвертер клима уреди за 2023 година

Опис на Јавниот повик Градот Скопје, со цел да ги стимулира жителите на град Скопје (домаќинствата) за употреба на високоефикасни инвертер клима уреди за затоплување на своите домови, кои се поекономични, енергетски поефикасни и еколошки прифатливи за околината, на жителите кои имаат купено високоефикасен инвертер клима уред во 2023...

Повеќе

Airfel инвертер клима уреди

Airfel инвертер клима уредите се современи и ефикасни уреди со многу предности. Со технологијата на сезонски инвертер, овие клима уреди нудат намалена потрошувачка на енергија до 20% во споредба со клима уредите со инвертер А класа. Ова значи дека користењето на Airfel инвертер клима уредите е економично и пријатно...

Повеќе

Кога е најповолно да се набави инвертер клима и колкав капацитет е оптимален?

Набавката на инвертер клима уред пред почетокот на летото е најповолна од неколку аспекти. Прво, пред почетокот на летото, многу производители на клима уреди нудат попусти и специјални понуди. Ова значи дека цените на инвертер клима уредите можат да бидат пониски, што го прави изборот на клима уред во...

Повеќе

Vivax инвертер клима уреди

Во денешно време, трошоците за живот растат, а луѓето постапно стануваат посвесни за климатските промени и нивните последици врз околината во која живееме. Есенцијално е да придонесеме кон намалување на загадувањето и истовремено да заштедуваме и користиме економични извори за греење и ладење. Новите инвертер клима уреди се најекономичното...

Повеќе

Дали треба да се исклучуваат инвертер клима уредите во зима и како поекономично да се користат?

Во време кога цените на енергенсите растат, прашањето како да се користи климата се поставува повеќе од кога било. За да постигнете максимална удобност и да ги намалите сметките за струја, неопходно е правилно да го користите клима уредот. ДАЛИ ТРЕБА ДА ЈА ИСКЛУЧИТЕ КЛИМАТА? Честопати, кога корисниците ја...

Повеќе

GLORY – СОЛАРНИ ИНВЕРТЕР клима уреди AC DC Хибриден Тип

Заштедете 60-80% од годишните трошоци за електрична енергија за греење и ладење со GLORY HYBRID иновативниот хибриден соларен инвертер клима уред Ви го најавуваме новиот GLORY HYBRID иновативниот хибриден соларен инвертер клима уред. Хибридниот соларен клима уред GLORY HYBRID е дизајниран за употреба со соларна енергија. Сите електрични компоненти...

Повеќе

Ariston клима уреди – Лето 2022

Ariston клима уредите се одличен избор кога станува збор за економичност и перформанси. Италијански дизајн и висока технологија – Ariston Alys инвертер климатизерот e одлично решение за сите сезони ✔Енергетска класа до А +++ ✔2D INVERTER технологија ✔Компатибилен со ARISTON CLIMA R32 Wi-Fi комплет ✔Функција за меморија ✔Функција BOOSTER...

Повеќе

Греење со клима уред

Многумина се прашуваат како би можеле да ги загреат домовите на поекономичен начин. Греењето на пелети е многу ефикасен систем, но бара посериозна почетна инвестиција. Еден од најпопуларните извори на топлина во становите сеуште е електричната енергија. Постојат многу типови на електрични грејни тела, но тие главно трошат премногу...

Повеќе

Мулти сплит системи

Секој од нас има индивидуални параметри за удобна температура .  Ако одржувањето на вистинската температура во сите простории на куќата / зградата ова лето е главоболка или постојните клими создаваат големи трошоци, можеби е време да размислите за зонирани системи – таканаречени мулти сплит системи. Како да ја пронајдете идеалната температура со нив? Мулти системите се...

Повеќе
  • 1
  • 2