Кредит за енергетска ефикасност преку GEFF Програмата

Имате потреба од инсталација на ефикасен систем за греење и ладење? Со кредитот за енергетска ефикасност преку Програмaта за финансирање на зелената економија– проект воспоставен од ЕБОР ваквите инвестиции двојно ќе Ви се исплатат: поврат до 20 % во вид на грант, како и намалени трошоци за енергија. Закажете...

Повеќе

Ултра Слим фенкојлери

Ултра Слим фенкојлерот е модерен и стилски дизајниран уред за климатизација. Со својата тенка и елегантна конструкција, овој фенкојлер се вклопува во секој ентериер. Дебелината на фенкојлерот изнесува само 130 мм, што го прави исклучително компактен. Фенкојлерот е наменет за вертикална ѕидна монтажа. Оваа поставка му овозможува да биде...

Повеќе

Јавен повик за субвенции за инвертер клима уреди – Општина Гази Баба 2023

ОБЈАВЕН Е ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ВИСОКОЕФИКАСНИ ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ ЗА 2023 ГОДИНА. Од 05.06.2023 година во тек е јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на високоефикасни инвертер клима уреди за граѓаните на општина Гази Баба за 2023 година. 1. Опис на...

Повеќе

Airfel инвертер клима уреди

Airfel инвертер клима уредите се современи и ефикасни уреди со многу предности. Со технологијата на сезонски инвертер, овие клима уреди нудат намалена потрошувачка на енергија до 20% во споредба со клима уредите со инвертер А класа. Ова значи дека користењето на Airfel инвертер клима уредите е економично и пријатно...

Повеќе

Кога е најповолно да се набави инвертер клима и колкав капацитет е оптимален?

Набавката на инвертер клима уред пред почетокот на летото е најповолна од неколку аспекти. Прво, пред почетокот на летото, многу производители на клима уреди нудат попусти и специјални понуди. Ова значи дека цените на инвертер клима уредите можат да бидат пониски, што го прави изборот на клима уред во...

Повеќе

Vivax инвертер клима уреди

Во денешно време, трошоците за живот растат, а луѓето постапно стануваат посвесни за климатските промени и нивните последици врз околината во која живееме. Есенцијално е да придонесеме кон намалување на загадувањето и истовремено да заштедуваме и користиме економични извори за греење и ладење. Новите инвертер клима уреди се најекономичното...

Повеќе

EcoSoft бокал за филтрирање на вода за пиење

Пиењето по 8 чаши вода на ден е многу важно за одржување на здрав начин на живот. Во однос на човекот водата е исклучително важна за размена на хранливи материи, за респираторната функција, при регулирање на дигестивниот систем, контрола на телесната температура итн. Пиењето на чиста вода е од...

Повеќе

Oглас за вработување КОМЕРЦИЈАЛИСТ

ЈОКИ ДООЕЛ, објавува оглас за КОМЕРЦИЈАЛИСТ за продажба на опрема за централно греење, климатизација, соларна енергија и водовод Одговорности и задачи: – Планирање и организирање на продажни активности; – Следење на продажбата и преземање на активности за унапредување на продажбата; – Познавање и постојано следење на техничките карактеристики на...

Повеќе

Дали треба да се исклучуваат инвертер клима уредите во зима и како поекономично да се користат?

Во време кога цените на енергенсите растат, прашањето како да се користи климата се поставува повеќе од кога било. За да постигнете максимална удобност и да ги намалите сметките за струја, неопходно е правилно да го користите клима уредот. ДАЛИ ТРЕБА ДА ЈА ИСКЛУЧИТЕ КЛИМАТА? Честопати, кога корисниците ја...

Повеќе

Добри практики за греење на Дрва во Домаќинствата

Според публикацијата „Потрошувачка на енергенти во домаќинствата“ (Државен завод за статистика, 2014), 62% од вкупниот број домаќинства во Р. Македонија користат дрва како примарен извор на енергија, 29% користат електрична енергија, додека 8% се потпираат на топлинската енергија од централно парно греење. И по 8 години сликата не е...

Повеќе