Филтрите за вода се дел од секојдневниот живот затоа што тврдата вода, хемиско загадување, загадувањето од стари цевки или загадување на изворите е сè поприсутно. Во однос на човекот водата е исклучително важна за размена на хранливи материи, за респираторната функција, при регулирање на дигестивниот систем, контрола на телесната температура итн.

Пиењето на чиста вода е од огромно значење за здравјето токму затоа вреди да се размисли да се инвестира во систем кој ќе ви овозможи филтрирање на водата од чешма и добивање на вода со одличен квалитет без набавка на флаширана вода која е скапа, а многу често и патот на истата од изворот до трпезата е во пластична амбалажа која претставува еколошки проблем.

Кој тип на филтрација на водата за пиење е најдобар за домаќинствата и компаниите?

Реверзна (обратна) осмоза е најефикасна технологија за прочистување на водата за пиење. Отстранува 99,8% нечистотии во водата, а исто така го подобрува мирисот и вкусот на водата со тоа што водата е чиста и безбедна за здравјето на луѓето, како за возрасни така и за деца. Во исто време, системот за реверзна осмоза е најефикасен метод за домашно прочистување на водата за пиење во однос на трошоците за одржување.

Предности на користење системи за обратна осмоза

 • Извор на апсолутно чиста и безбедна вода за пиење
 • Подготвувањето храна со осмотска вода ќе и даде на храната подобар и поприроден вкус
 • Кафето и чајот ќе имаат зачуван вкус и подобра арома
 • Апаратите за домаќинство (метални прибор, котел, овлажнител и сл.) ќе бидат заштитени од бигор
 • Прочистената вода може да се користи за наводнување на цвеќе

Како изгледа системот за реверзна осмоза (5-50) ECOSOFT?

 

Фази на прочистување на системот за реверзна осмоза

Водата за напојување прво поминува низ три пред-филтри. Овие пред-филтри се наменети за отстранување на механичките нечистотии од вода (‘рѓа, песок, тиња), како и остаток на хлор, органски и органохлоридни соединенија.

Четвртата (најважна) фаза е мембраната за реверзна осмоза. Ја прочистува водата на молекуларно ниво со отстранување на 99,8% нечистотии од водата, вклучително и бактерии и вируси. Прочистената вода оди понатаму во пластичниот резервоар.

Јаглеродниот пост-филтер е петта фаза на третман на вода. Содржи активиран јаглерод со висок квалитет, што дополнително го подобрува и дава на водата специфичен, сладок вкус.

Систем за Реверзна Осмоза (5-50) ECOSOFT

Предности на стандардниот систем на обратна осмоза на Ecosoft

 • Високо квалитетна мембрана за реверзна осмоза на Ecosoft
 • 5 степени на прочистување
 • 7,9 L прочистена вода на час
 • До 7 L корисен волумен на резервоарот
 • Пријатен вкус на вода благодарение на пост јаглеродниот филтер
 • Куќиштата за филтри се изработени од пластика што ги исполнува сите стандарди на ЕУ

 

Доколку Ви е потребна уште понапредна технологија за филтрација го препорачуваме системот: Систем за Реверзна Осмоза (6-50) СО МИНЕРАЛИЗАТОР

Систем за Реверзна Осмоза (6-50) СО МИНЕРАЛИЗАТОР

Предности на системот за реверзна (обратна) осмоза на PURE на Ecosoft

 • реверзна осмоза преку мембраната на DOW Filmtec brana (САД)
 • 6 степени на прочистување (вклучително и минерализација)
 • 7,9 L прочистена вода на час
 • До 7 L корисен волумен на резервоарот
 • Пријатен вкус на вода благодарение на филтрите со активен јаглен кои учествуваат во 4 од 6-те фази на филтрација
 • Вода со чешма со две раце – за прочистена и минерализирана вода
 • Можна е и хоризонтална и вертикална монтажа
 • Куќиштата за филтри се изработени од пластика што ги исполнува сите стандарди на ЕУ

Фази на прочистување на Систем за Реверзна Осмоза (6-50) СО МИНЕРАЛИЗАТОР

Водата за напојување прво поминува низ три пред-филтри. Овие пред-филтри се наменети за отстранување на механичките нечистотии од вода (‘рѓа, песок, тиња), како и остаток на хлор, органски и органохлоридни соединенија.

Четвртата фаза (исто така најважна) е мембраната за обратна осмоза. Прочистува вода на молекуларно ниво со отстранување на 99,8% нечистотии од водата, вклучително и бактерии и вируси. Прочистената вода оди понатаму во пластичниот резервоар.

Јаглеродниот пост-филтер е петта фаза на третман на вода. Содржи активиран јаглерод со висок квалитет што дополнително го подобрува и дава на водата специфичен, сладок вкус.

Шестата фаза на прочистување е нејзината минерализација. Присуството на минерални материи во вода, неговата pH вредност, како и органолептичките својства се корегираат.

 

Повеќе информации за Ekosoft системите за прочистување на вода за пиење можете да добиете на: 02 2581 800 или можете да ни пишете на info@joki.mk