Rossi Camino Compact e автоматски котел на пелети со рачно чистење на горилникот. Котелот може да се поврзе со радијатори и подно греење. Истиот може да работи во комбинација со постојните системи за греење и соларните системи. Ракувањето на системот е многу едноставно. Има едноставен систем за брзо чистење. Овој модерен котел ги исполнува стандардите Екодезајн 2020 и енергетската класа А ++. Овој котел има ефикасност поголема од 93,0%.

 

Глави карактеристики:

 Компактни димензии (550x850x1330mm)

 Потрошувачка на пелети од 1,1 до 8,0 кг на час

Ефикасност од 93%

Јасна и прецизна контрола.

 Вклучено циркулациона пумпа, експанзионен сад и вентил за ослободување од притисок

 Брзо и лесно рачно чистење на разменувачот на топлина.