Котел на цврсто гориво Viadrus U22

Котелот Viadrus U22 е еден од најпродаваните котли на цврсто гориво – се произведува во чешката фабрика Viadrus, основана во 1885 година. Предностите на котлите Виадрус во споредба со другите гусени котли се поголемата тежина што значи дека дебелината на материјалот е поголема а со тоа и животниот век...

Повеќе

LYDIA печка на пелети за парно

Благодарение на дизајнот на предното стакло, овоаа печка ја загрева просторијата каде што е инсталирана и обезбедува топла вода за загревање на другите простории. Печката лесно се поставува благодарение на циркулационата пумпа, експанзиониот сад, безбедносниот вентил и вентилот за ослободување на воздухот. Комората за согорување и садот за согорување...

Повеќе

Зошто да се oпределите за греење на пелети и како да изберете котел?

Котлите на пелети се нашата иднина во поглед на греењето, особено што користат дрвена маса-најраспространета суровина како огрев на нашите простори. Со преработка на дрва се добива пелети кои не се штетни за животната средина, пресуван огревен материјал во форма на мали цилиндри со дијаметар од 6mm. Котелот на...

Повеќе

Греење на пелети – предности и избор на грејно тело

Иако до пред 20-тина години беа малку познати, денес пелетите од дрво се еден од главните извори на обновлива енергија. Од 2005 до 2010 година потрошувачката на пелети во Европа е скоро тројно зголемена на 10 милиони тони, а проекциите за 2020 година предвидуваат зголемување и до 100 милиони...

Повеќе

Заштеда на енергија со користење на термостат

Пред сè, би сакале да го разјасниме прашањето што точно е термостат за греење. Ова е уред кој е поврзан со системот за греење, вентилација и климатизација и може да ја прилагоди температурата во вашите соби според вашите потреби. Собните термостати ја детектираат температура на воздухот во домот и...

Повеќе