Зошто пролетта е најдобро време за набавка и инсталација на инвертер климатизери и топлински пумпи

Како што зимскиот мраз постепено го отстапува местото на пролетната топлина, така поактуелна тема ќе стане системот за ладење. За сопствениците на куќи и бизниси, оваа сезонска промена претставува златна можност да инвестираат во удобноста и ефикасноста на нивните простории. А кога станува збор за системите за ладење и...

Повеќе

Инвестирање во енергетски ефикасни системи за греење и ладење

Во последниве години, граѓаните на Македонија беа сведоци на постојан пораст на цените на енергијата. Електричната енергија има зголемување на цената на секои шест месеци, што предизвикува зголемена загриженост за растот на трошоците. Една значајна област каде што поединците и бизнисите можат да имаат значително влијание е инвестирањето во...

Повеќе

ECA – електрични котли за парно

Е.Ц.А. ARCEUS е линија на електрични котли што доаѓа со 7 капацитети (6 kW, 9 kW, 12 kW, 15 kW, 18 kW, 24 kW и 27 kW). Принципот на работа на уредот се заснова на загревање на водата во која влегува од влезот на разменувач на топлина. Котли ARCEUS...

Повеќе

KAS – каталог на производи

KAS производите со нивниот современ дизајн ќе Ви овозможат да креирате модерно уреден простор по одлични пристапни цени Врвниот дизајн е создаден како резултат на интеграцијата на производите со просторите каде што се користат, како и леснотијата на користење, хармонијата со човечката ергономија и чувството дека тие се составен...

Повеќе

Инвертер клима уреди и Топлински Пумпи за Економично Греење

Со завршувањето на топлите летни денови, пристигнува времето кога ладните ветрови и дождови почнуваат да доминираат најавувајќи ја есента и зимата. Со правилен избор на систем можеме да направиме топла и удобна средина во нашите домови во текот на сите сезони. Доколку системот што го користевте минатата зима можеби...

Повеќе

Топлински пумпи – ефикасно решение за греење и ладење

Греењето и ладењето со топлински пумпи претставува ефикасен и еколошки прифатлив метод за контролирање на температурата во вашето живеалиште или бизнис простор. Оваа технологија се базира на принципот на пренос на топлина од еден медиум кон друг, што овозможува топлинските пумпи да греат или ладат простории, користејќи минимална количина...

Повеќе

Град Скопје – ЈАВЕН ПОВИК за инвертер клима уреди за 2023 година

Опис на Јавниот повик Градот Скопје, со цел да ги стимулира жителите на град Скопје (домаќинствата) за употреба на високоефикасни инвертер клима уреди за затоплување на своите домови, кои се поекономични, енергетски поефикасни и еколошки прифатливи за околината, на жителите кои имаат купено високоефикасен инвертер клима уред во 2023...

Повеќе

Кредит за енергетска ефикасност преку GEFF Програмата

Имате потреба од инсталација на ефикасен систем за греење и ладење? Со кредитот за енергетска ефикасност преку Програмaта за финансирање на зелената економија– проект воспоставен од ЕБОР ваквите инвестиции двојно ќе Ви се исплатат: поврат до 20 % во вид на грант, како и намалени трошоци за енергија. Закажете...

Повеќе

Ултра Слим фенкојлери

Ултра Слим фенкојлерот е модерен и стилски дизајниран уред за климатизација. Со својата тенка и елегантна конструкција, овој фенкојлер се вклопува во секој ентериер. Дебелината на фенкојлерот изнесува само 130 мм, што го прави исклучително компактен. Фенкојлерот е наменет за вертикална ѕидна монтажа. Оваа поставка му овозможува да биде...

Повеќе

Јавен повик за субвенции за инвертер клима уреди – Општина Гази Баба 2023

ОБЈАВЕН Е ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ВИСОКОЕФИКАСНИ ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ ЗА 2023 ГОДИНА. Од 05.06.2023 година во тек е јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на високоефикасни инвертер клима уреди за граѓаните на општина Гази Баба за 2023 година. 1. Опис на...

Повеќе