Lidya Compact е еден од производите од опсегот на печки на пелети од производителот Kozlusan. Експанзониот сад и пумпата за циркулација се инсталирани во системот. Наспроти другите печки на пелети на пазарот, Lidya Compact е производ дизајниран да се користи како надворешна единица. Лесно може да се инсталира на балкон или во визба.

Главни карактеристики:

  • Висока ефикасност и елегантен дизајн
  • Автоматско напојување на гориво
  • Напреден неделен тајмер
  • Модулација на температура
  • Систем за заштита од изгореници
  • Контрола на температурата со собен термостат
  • Автоматски систем за палење
  • Контролен панел со модулација
  • Затворен далечински управувач
  • Одлична изолација со стаклена волна и керамика

Технички параметри:

MODEL LIDYA-COMPACT
Capacity kW 5-25
Width (A) mm 560
Length (B) mm 890
Height (C) mm 1210
Cold Water Inlet Height (D) mm 205
Hot Water Outlet Height (E) mm 525
Flue Outlet Height(F) mm 175
Flue Diameter mm 80
Flow-Return inch 1
Expansion Outlet inch 1/2
Fill-Empty mm 1/2
Weight kg 196
Water Volume l 37
Hopper Capacity l 25
Max. Operation Pressure bar 1,5
Test Pressure bar 2,15
Temp. Control Limit 35-85
Max. Operation Temp 90
Reducer Motor Power W 50
Fan Power W 50
Operation Power and Frequency W/Hz 230/50
Operation Amper A 6
Fuel Consumption Kg/Sa 1.1 – 5.6