Котелот MЦ 15 е присутен на пазарот многу години, што ја докажува својата сигурност и практичност во експлоатацијата. Се карактеризира со мали димензии, висока моќност, одлична изолација, големо искористување на енергијата, лесно одржување и модерен дизајн.

АКЦИЈА КЕПО МЦ15 = 77.000 ДЕН*

*Акцијата се однесува на ограничени количини и трае до исцрпување на залихите

Kepo AC/MC 15

Котел на пелети Keпo MЦ 15

  • Aвтоматска контрола на работата на котелот
  • Полуавтоматско чистење на изменувачот на топлина
  • Mожност за инсталирање на WiFi конекција за далечинско управување на работата на котелот
  • Mожност за проширување на капацитетот со дополнителен резервоар за пелети (составен од 40kg + 225kg)
  • CE сертификат за највисок квалитет класа (5)
  • Грејна површина: 60-100m2
    ЗАБЕЛЕШКA – Ова се препорачаните вредности и се разликуваат во зависност од: просечна надворешна температура во текот на зимата, изолација на објектот, зададена вредност во објектот, квалитет на пелети, пресметка на системот за централно греење во објектот, редовно одржување на котелот. Секој корисник и потребите на корисникот се посебни, и врз основа на тоа, вашето стручно лице е потребено за пресметка на загубите на енергија, проценка на постојните инсталации и, врз основа на тоа, ја утврдува моќноста на котелот за вашиот објект.

Котелот обезбедува полуавтоматско чистење на изменувачот на топлина (со еден потег на раката), со што се обезбедува постојан висок степен на искористување на енергијата и заштеда во потрошувачката на пелети.

Котлите содржат придружна опрема (експанзионен сад, циркулациона пумпа, сигурносен вентил, славина и автоматско лонче).

Технички карактеристики MЦ 15
Маса kg 205
Висина mm 1155
Ширина mm 600
Длабочина mm 790
Дијаметар на димоводни цевки Ø 80
Капацитетот на резервоарот за пелети kg 40
Потрошувачка на електрична енергија при старт W 400
Потрошувачка на електрична енергија при работа W 100
Номинален напон Vac 220-240
Номинална фрекфенција Hz 50
Дијаметар на цевки за вода 1
Дијаметар на цевки за сигурносен вентил 1/2
Проток на пумпата l/h 1300
Max. температура на издувни гасови °C 120
Количина на вода во котелот l 42
Моќност на котелот kW min 4 – max 14,2
Потрошувачка на пелети kg/h min 0,9 – max 3,1
Искористување на енергијата % 91
Температура на водата °C min 60 – max 80
Притисок на водата во котелот bar min 0,6 – max 2,5
Препорачана промаја во оџакот Pa 10
Препорачана класа на пелети A1
Класа на котелот 5
Енергетска ефикасност на котелот A+

 

Димензии и приклучоци на котелот

Преземeте PDF документи AЦ/MЦ 15 – Технички карактеристики и AЦ/MЦ 15 – Технички цртеж.