Опис на системот:

Системот KAN-therm Press е модерен и комплетен систем за инсталации кој се состои од повеќеслојни полиетиленски цевки и PPSU (полифенилсулфон) или месинг фитинзи со дијаметар Ø16-63 mm.

Цел на системот:

Системот е дизајниран за внатрешен систем за водоснабдување (топла и ладна вода од чешма) и инсталации за греење и ладење и индустриски системи (на пр. Компримиран воздух).
Технологијата за поврзување Press се состои во притискање / стегање на челичен прстен околу цевка вметната во приклучокот. Цевката е обезбедена со О-прстен за да се осигура дека системот нема да тече и е без дефекти.

Тимот на Јоки Ви стои на располагање за сите прашања во врска со KAN-therm Press системот.

Контактитајте не на: 02 2581 800 |  info@joki.mk

Предности на системот:

 • високи работни параметри (максимална работна температура 90 ° C, дозволена температура за итни случаи / хаварии. 100 ° C),
 • многу мала (во споредба со стандардни цевки) термичка експанзија на цевки,
 • целосно спречување на навлегување на кислород во водата на системот,
 • над 50 години трајност,
 • универзална примена на повеќеслојни цевки (само еден вид цевки за водоснабдување и системи за централно греење),
 • многу мазна надворешна површина,
 • отпорност на таложење на бигор,
 • системот за водоснабдување е физиолошки и микробиолошки неутрален,
 • еколошки материјали,
 • лесно се поставуваат цевки – повеќеслојни цевки, откако ќе добијат форма, ја задржуваат,
 • брзо и едноставно спојување,
 • мала тежина на системот,
 • споеви може да се направат во понапредни низ градежни фази,