Термостатот ќе овозможи постигнување на иделана температура и нема да дозволи системот за греење и ладење непотребно да работи со што директно ќе влијае на потрошувачката на енергија!

Програмабилните термостати се лесни за употреба. Можете да ја поставите саканата програма и саканата температура за одредено време од денот. Некои уреди може да се поставуваат само на неделна основа, додека други ви дозволуваат да приспособувате различни температурни поставки за секој ден од неделата. Ова е корисно, на пример, кога станувате доцна за време на викендите и греењето не мора да започне толку рано. Но, ова не е единствената предност, бидејќи програмабилните термостати помагаат да се заштеди енергија. Постојат дури и модели кои ги учат вашите секојдневни преференции и навики. Тогаш не треба сами да го програмирате, бидејќи програмирањето се врши автоматски врз основа на вашите лични преференци. Ваквите софистицирани модели гарантираат дека интелигентниот дом („паметен дом“) е реалност.

Иако ретко размислуваме за набавка на вакви уреди и на прв поглед целиот систем за регулација ни изгледа комплексно сепак работите се малку поинакви – со мала инвестиција може да се заштеди и да се постигне идеално загревање на просторот. Цените на термостати започнуваат од само 600 денари.

Посатојат повеќе типови на термостати кои генерално би можело да ги распределиме во неколку групи:

 • Собни термостати – со кабел или безжични
 • Смарт термостати
 • Термостати за регулација на централно греење на повеќе простории

Generallife е бренд на термостати со пристапни цени и одличен избор:

HT500 SET

Со паметниот собен термостат HT500 SET, можете да ја контролирате грејната единица од вашиот мобилен телефон. Благодарение на режимот за локација на паметниот собен термостат HT500 SET, кога ќе се приближите до вашиот дом, можете да овозможите вашата грејна единица да се активира и да го доведе домот до температурата што сте ја поставиле.

Со мобилната апликација G-Life, која можете да ја преземете бесплатно од App Store и Google Play, можете да управувате со карактеристиките на вашиот паметен собен термостат како што сакате.

Карактеристики на производот

 • Паметен собен термостат
 • Контрола со мобилна апликација
 • Дневно и неделно програмирање
 • 5 Различни опции за режим
 • Прилагодување на домашната температура со режимот за локација
 • Температурата и режимот се менуваат преку собниот термостат
 • Способност да се користи како безжичен собен термостат
 • Индикатор за надворешна температура
 • Допрете копчиња
 • Функција за заклучување на копчињата
 • Индикатор за батерија

Благодарение на функцијата за паметна локација, можете да ја намалите температурата на вашиот дом кога заминувате или да ја зголемите температурата кога се затворате.

Можете да ја видите историјата на активностите на вашата грејна единица за избраниот временски интервал, температурата на вашиот дом и надворешноста како график од мобилната апликација на вашиот паметен собен термостат.

Со 5 различни режими на паметен собен термостат, можете да го изберете најсоодветниот режим за себе и да ја контролирате домашната температура.

 • Домашен режим
 • Режим „Излезени“.
 • Режим на спиење
 • Рачно програмиран режим
 • Режим на локација