Димоводните цевки се еден од важните елементи во комплетниот систем за греење. Поставувањето на квалитетен димоводен систем ќе овозможи правилно функционирање на котелот или печката.

Дел од нашата палета на производи се и димовидните цевки од производителот Primus.

Димовидните цевки со дихтунг се специјално дизајнирани за греење на пелети. Овие цевки се лесни за монтажа и демонтажа.

Нудиме разновиден асортиман на димоводни цевки за печки и котли на пелети. Можете да ги комбинирате и едноставно да ги вклопите во било каква состојба на теренот. Програмата се состои од: елементи за снабдување на свеж воздух за печки и котли, разни редуцири со и без розетна, капи, колена 90° и 45°, ѕидни држачи, продолжетоци итн.