Топлински пумпи – совршено решение и за летните денови

Топлинските пумпи не само што се одлично решение за загревање на вашиот дом, тие се подеднакво ефикасни и при ладење. Високите температури во текот на летните денови можат да бидат навистина непријатни, а топлинските пумпи повеќе ладат, со многу помалку искористена енергија. Овде ќе го опишеме начинот на кој...

Повеќе

Ariston клима уреди – Лето 2022

Ariston клима уредите се одличен избор кога станува збор за економичност и перформанси. Италијански дизајн и висока технологија – Ariston Alys инвертер климатизерот e одлично решение за сите сезони ✔Енергетска класа до А +++ ✔2D INVERTER технологија ✔Компатибилен со ARISTON CLIMA R32 Wi-Fi комплет ✔Функција за меморија ✔Функција BOOSTER...

Повеќе

Субвенции за инвертер клима уреди

Градот Скопје на 13.06.2022 го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на високоефикасни инвертер клима уреди за затоплување за 2022 година, а граѓаните може да аплицираат онлајн. На повикот може да аплицираат лица што набавиле инвертер клима уреди почнувајќи од 01.01.2022 година и се жители на...

Повеќе

Греење и ладење со топлинска пумпа – колку троши топлинската пумпа ?

Ви треба практичен пример за да разберете колку троши топлинската пумпа? Стандардна топлинска пумпа од 5 kW може да потроши помеѓу 500 W и 2.000 W, но потрошувачката на електрична енергија не е константна бидејќи таа може варира помеѓу првиот час по вклучувањето и последователните часови. Кога топлинската пумпа...

Повеќе

Три работи што треба да ги имате на ум кога купувате клима уред!

Клима уредите станаа составен дел од нашиот живот без кој не можеме и не сакаме да ги замислиме летните месеци. Дали знаете што да барате при изборот на клима уред? Покрај тоа што треба да се издвојат одредена сума на пари за добра клима, тоа одредува и колку ќе...

Повеќе

Како до заштеда на енергија во канцеларијата

Поради поскапувањето на енергенсите бизнисите имаат критична потреба од мерки за штедење на енергија. Пред сè, треба да одредите точно како се троши енергијата во вашата компанија и дали моментално трошите повеќе енергија отколку што ви е потребно за да функционирате редовно. Исто така, важно е да се утврди дали...

Повеќе

Подготовка на клима уредите за летниот период – одржување или замена?

Деновите што претстојат го најавуваат долгоочекуваниот пораст на температурата. Сега конечно ќе можете ширум да ги отворите прозорците и да дозволите сонцето да Ви ги загрее собите додека го вршите големото пролетно чистење. Сепак, наскоро ќе сакате да ги затворите прозорците и да посегнете по далечинскиот управувач на климата . Пред тоа...

Повеќе

Oзнаки за енергетска ефикасност

Енергетската класа е потврда за квалитетот на уредот во однос на неговата енергетска ефикасност, каде уредите според потрошувачката на енергија се поделени во седум класи на енергетска ефикасност означени со буквите A до G. Најенергетски ефикасни уреди се групата А, а класата со најголема енергетска ефикасност е А +++....

Повеќе

Заштеда на енергија за греење со помош на топлинска пумпа воздух/вода

Со зголемувањето на цената на сите извори на енергија кои ќе продолжат да растат (јаглен, нафта, гас, а со тоа и цените на парното греење – топлани), сè повеќе луѓе бараат поевтино греење на објектите. ТОПЛИНСКИТЕ ПУМПИ се дефинитивно најевтиното решение ако се земе предвид потрошувачката на енергија на...

Повеќе

Филтер за седиментација Ecosoft

Ecosoft филтерot за седиментација е совршен за станови со една бања. Овој филтер е намерно дизајниран со проѕирно куќиште за да му овозможи на корисникот визуелно да препознае кога филтерот е затнат и треба да се замени. Поврзувањето со филтерот е 3/4″ или 1/2″, а влезот и излезот е...

Повеќе